keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Noël à Paris! - Joulu Pariisissa


Maanantaina 23.12 päätettiin jotain melko hullua avopuolison Jarken kanssa! Oltiin kytätty äkkilähtöjä netistä monta viikkoa, mutta mitään meidän budjettiin/aikatauluun sopivaa ei tullut vastaan. Joten, pakattiin maanantaina aikaisin aamulla kimpsut ja kampsut ja autolla kohti lentokenttää, kohteesta tietoakaan. Saatika siitä, että päästäänkö yhtään mihinkään. Lentokentällä odoteltiin, että matkanjärjestäjien luukut aukeisivat, ja ensimmäisenä kaikki sanoi, että MITÄÄN ei ole jäljellä.. Vain yksi lentopaikka Mallorcalle olisi ollut, ja olisi ollut melko ilkeää yksin lähteä matkaan ;)
Mentiin sitten lentoaseman picnicille kahvittelemaan ja syömään aamupalaa, ja yritettiin pähkäillä et mitäs sitten tehtäisiin. Otin kännykän esiin, ja aloin selailemaan samalle päivälle pakettimatkoja eebookersilta. Soitin muutaman varmistuspuhelun, että onnistuuko varmasti varaaminen samalle päivälle jne. Soittaen olisi saanut varata matkan luottokortin kera, mutta itsellä ei sitä ole, joten varattiin matka Pariisiin 5 päiväksi kännykällä, verkkopankkitunnuksia käyttäen :D
Kello huiteli vasta aamu 11 kieppeillä, ja lento lähtisi vasta 19.30, joten päätimme ajaa takaisin kotiin. Saloon kun ajaa vain tunnin. Kävin varmuudenvuoksi tulostamassa työpaikallani matkalippuja ja kopioimassa passit. Kotona sitten odoteltiin intopiukeena lähtöä, varsinkin Jarke jolle lento oli ensimmäinen ikinä.

Lentokentällä saatiinkin sitten odotella hieman kauemmin, kun lentokone oli myöhässä. Lento oli myös mitä mielenkiintoisin... Aikamoinen hyppypomppu lento, ja lasketuessa kone ''tipahti'' niin paljon, että koko koneen matkustajat kiljuivat.. Hyvää ensimmäistä lentokokemusta Jarkelle! Hahaha

Pariisissa oli maanantai yöllä erittäin sateinen keli, mutta sentään lämmin verrattuna Suomen ilmastoon. Mua aina vähän jänskättää valita taksia ulkomailla, ja yritänkin valita suht turvallisen oloisen ukon :D Onneksi oli Jarke mukana! Matka hotellille oli piiiitkä ja ikuinen. Ja kallis. Suosittelenkin matkustamaan sellaisiin aikoihin, että pääsee metrolla.. Taksi oli 60e, metro olisi ollut muutaman euron.
No, pääasia että pääsimme perille oikeaan hotelliin ja äkkiä ihanaan sänkyyn nukkumaan!


Hotellimme, Atelier Montparnassen (***) aula.
24.12 tiistai, oli aivan normaali päivä Pariisissa. Ihmiset juoksentelivat kiireisinä patongit kourassa kamalassa sateessa.. Varmasti herkullista märkää patonkia!
Lähdimme vaistonvarassa seikkailemaan kävellen kohti Eiffeliä, ja vaistohan siinä petti ja olimme aivan väärässä suunnassa.. Onneksi mukava rouva neuvoi suunnan, käski mennä suoraa niin kauan, että torni näkyy ja samalla kauhisteli että meinaammeko oikeasti kävellä. No niin teimme ja sieltähän se tuli näkyviin. Olen niin nössö käyttämään julkisia kulkuneuvoja, joten kävelimme tiistaina varmaan useitakymmeniä kilometreja.. Mutta näimme Eiffelin! Hurraaaa
Takaisin kävellessämme eksyimme pahasti ja otimme taksin. Naureskeltiin, että hotelli on kuitenkin jossain muutaman sadan metrin päässä, mutta oli sinne sentään 1,6km.. :D

25.12 keskiviikko, olikin sitten ranskalaisten joulu. Kaupat olivat kiinni ja useimmat ruokapaikatkin. Ainoastaan ''turistikohteissa'' oli elämää.. Jalat olivat eilisestä niin kipeät ja rakoilla, että päätimme hetken mielijohteesta hypätä metroon, ja HALLLEEELUJAH mikä keksintö!!! Nyt ymmärsin, miksi eilinen rouva kauhisteli kävelymatkaamme. Pariisilainen metro kyllä hipoo täydellisyyttä, pääsee minne vaan, koska vaan ja niin halvalla, ja jalatkin säilyy ehjänä! Metroja meni lähes joka linjalla ihan muutaman minuutin välein, ja siellä vaan ei voinut olla eksymättä oikeaan metroon.. Ainoa mahdollinen eksyminen voi tapahtua siinä vaiheessa, kun yrität maanpinnalle hieman isommalla asemalla.... Otettiin siis metro (taas) kohti Eiffeliä, ja kävelimme Seineä pitkin Notre Damelle, matkalla oli mielettömiä siltoja, rakennuksia ja joulutoreja. Hauskin taisi olla rakkaudensilta, joka oli täynnä lukkoja! Harmittaa kun emme siitä tienneet, eikä saatu omaa lukkoa laitettua.. Toki muutama tumma kaveri myi kultaisia peruslukkoja ja permanenttitusseja, mutta ei oikein houkutellut..

Rakkaudensilta, paljonkohan noi lukot painaa? 

Se kuuluisa Eiffel-torni, tossa vieressä on varmaa aika surkeeta asua.. 

Ihan mielettömät ikkunat! 

Ihan pikkuinen se oli!

Kirkko aivan Eiffelin lähellä. Samassa puljussa tais olla museo.
Sataa!
Notre Dame

Kallista herkkupizzaa!


Torstai 26.12 oli näköalapäivä! Päätettiin mennä Eiffeliin jonottamaan, mut sitten ku kohdattiin se jono niin ei enää huvittanutkaa... Olin lukenu pikasesti maanantaina jostain googlen syövereistä, että jotku oli käyny jossain pilvenpiirtäjässä Montparnassessa, joten sinne siis! Ja voi jumankekka! Ei yhtään jonoa, hissi kesti 35 sekuntia, ja lippuki oli paljon halvempi ku Eiffeliin, suosittelen! Eli oltiin siis Montparnassen panorama- tornissa. Tais olla hotelli muuten. Ja kattokaas mikkä näkymät:






Nam! Halusin laittaa vaa instagramkuvia jostain kumman syystä. Viiminen kuva on kuitenkin normi, ja siinä on hautausmaa keskellä Pariisia! Ihan valtava! Harmittaa ku unohdettii käydä siellä. Ja tän jälkee oli sen verran pimeetä etten halunnu sinne... :D Mulla oli koko matkan järkkäri mukana, ja otin sillä jopa 3 kuvaa.. Ei vaan jaksanut raahata mukana.. Nyt haaveissa oliski samsungin minijärkkäri, kun tää puhelimenlaatu on mitä on..

27.12. Perjantai, oli shoppailupäivä, miksi? Koska olin koko viikon odottanut mun kirppisrahoja ku kuuta nousevaa (ja niiden piti tulla maanantaina!!) ja tänään ne vihdoin tulis! Aamulla katoin tilille... Eipä ollukkaa tullut. No kiva! Onneks mun rakas poikaystävä lupas maksaa kaiken!! Otettii siis metro kohti kuuluisaa ostoskatua Champs Élyséeta! 
Mutta ei mulla sitten ihan ollutkaa varaa.. heh.. Katu täynnä Louis Vuittonia, Chanelia, YSL:aa, ja vaikka mitä.. Ja H&M ei jostain syystä houkuttanu... Käveltiin kattomaan riemukaarta toiseen päähän, ja sitten otettiin metro seuraavaan kohteeseen: Moulin Rouge!


Olis vaan pitänyt illalla tulla, mut olihan se hieno päivälläkin! 
Ja vielä se riemukaari! Se oli VALTAVA! Noi pikkuset pisteet sen päällä on ihmisiä! Epäselväksi kyllä jäi et miten ne pääs tonne alle? Kai sinne jostai joku tunneli meni, en tiiä!


Moulin Rougelta taas otettiin metro seuraavaan paikkaan: Ostarille! Ja matkalla eksyttiin.. Taas..

Tällisiä ihan pieniä kirkkoja paljastu nurkkien takaa ku eksyttiin.. Huhhu mikä mesta!
Ihan pieni ostari.. Ja taas pienellä suomalaisella opiskelijaraukalla ei ollut varaa.. nyyhkis.. Ja toisekseen, meille tuli niin rääsyläisolo tuolla et lähettiin parin kuvan jälkee menee.. Ja tää oli siis Galeries Lafayette!

Ostarilta taas metro seuraavaan pysäkkiin: Louvre

Louvre, nätti paikka kuten kaikki! Olisin mennyt moikkaa Mona Lisaa, mikäli tonne tötteröön ei olisi ollut niin pitkä jono. Ihan hullua jonotustouhuu Pariisissa! Oliko se tää joulu?!

Olin niin surkuna, kun en päässyt ostamaan vaatteita (tai pikemminkin ollut varaa), ja sanoin Jarkelle et mennään nyt ees tonne pikkukaduille kattoo jos löytyis jotai halpaa safkapaikkaa! Ja vitsi mikä tuuri! Suoraan ostoskadulle missä oli mulle sopivia kauppoja; Forever 21, Zara ymymym!! Jarkella taas oli niin väsy että se kisko väkisin mut pois niistä.. Buu! Löysin sentää alesta mageen bleiserin! (Tää katu oli siis jossain tässä Louvren ympäristössä) Tarkasti sanottuna ;D

Oli kyllä ihan mahti reissu ja parasta oli se et mentiin eikä meinattu! :-)
Näitä äkkilähtöjä pitäisi harrastaa enemmänkin!