keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kodin Sisustus

Jakson suurimpana tehtävänä on Helsingissä sijaitsevan kt-kaksoin sisustus. Asuntoon tehdään kokonaisvaltainen sisustussuunnitelma sekä valaistussuunnitelma valitulle asiakkaalle. Asiakkaan saimme keksiä itse, ja yhtenä osatehtävänä olikin tehdä asiakasprofilointi.

Asiakas on 26v nuori nainen joka on ammatiltaan kätilö. Koska tarpeet ja säilytystilat tehtävänannossa piti olla kahdelle, päätin että asiakkaallani on kaksoisveli joka toimii matkaoppaana, ja täten tarvitsee silloin tällöin majapaikkaa ja tietysti säilytystilaa omille tavaroilleen. Ratkaisin tämän siten, että olohuoneeseen valitaan laadukas ja mukava vuodesohva, jota tarpeen tullen voivat muutkin käyttää. Ja vaatehuoneessa on varmasti tilaa yhdelle miehelle ;-) Asiakkaani halusi asunnosta söpön ja naisellisen (onhan asunto kuitenkin hänen eikä veljen..) ja rutkasti vaaleanpunaista hempeää tunnelmaa. Asiakas harrastaa työn ohella kynsimuotoilua, joten sitäkin piti miettiä.

Kynsimuotoilusta sen verran, että pitää olla pöytä, jossa voi molemmin puolin istua asiakkaan kanssa. Tästä sainkin Muotoilu ja Detaljointi kurssiin oivan tehtävän:
Suunnitella ko. työpöytä.

(Pöydästä lisää myöhemmin..)
 
 
Alkuperäinen pohjaratkaisu näytti tältä:
 
 
Ja tässä oma pohjaratkaisuni:
 


 
Tilasta poistettiin ensimmäisenä sauna, koska taloyhtiössä on uudenkarhea saunaosasto kattokerroksessa.
Keittiö muuttui avonaiseksi olohuoneen yhteyteen. Keittiö kuitenkin erottuu muusta tilasta alaslasketunkaton ansiosta.
Eteinen suureni huomattavasti saunan poistuttua, ja sinne saatiin kunnon kaappi ulkovaatteille ja harrastusvälineille.
Kylpyhuone pysyi melko saman kokoisena, mutta siitä tuli inan leveämpi, ja sinne saatiin myös kiinteä poreamme, sekä liukuovikaapisto jonne mahtuu pesutorni sekä siivousvälineet.
Makuuhuone oli niin suuri, että sinne sai mahtumaan kevyesti jopa vaatehuoneen, joka on oivallinen ratkaisu nuorelle himoshoppaajalle. Myös ruma sähkökaappi kätkeytyy vaatehuoneeseen.
Perinteiset ovet vievät inhottavasti tilaa makuuhuoneesta, joten ratkaisin asian laittamalla vaatehuoneeseen sekä makuuhuoneenoveksi liukuoven. Makuuhuoneen liukuovi tulee olemaan puhtaanvalkoista maitolasia ja vaatehuoneeseen menevä liukuovi on molemminpuolin peiliä.


Muutama sisustuskollaasi tulevasta:



Parvekkeesta haluan tehdä kuin toisen olohuoneen; mukava sohva ja nojatuoli, sohvapöytä, läpikuultavat verhot tuomaan kodikasta tunnelmaa,
muutama lyhty sekä kasvi piristämään ilmettä.
Väritykseltään parvekkeesta tulee kuvanmukainen:
ruskeaa, valkoista, ja pastellinsävyjä ja raikasta vihreää.






Kylpyhuone: Kristalleja, puhdasta valkoista, vaaleanpunaista, lasia, peilejä, poreamme.. Joka tytön unelma..






.. jatkuu myös makuuhuoneessa: kristalleja, nahkaa, kevyttä tunnelmaa, pellavaa ja peilejä!

Jäljellä olisi eteinen ja keittiö-olohuone...

Mutta niistä lisää myöhemmin.. :)



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti